Waterafstotend glas

Waterafstotend Glas

Glas is van zichzelf al waterafstotend. De structuur is zo dicht, dat water er niet door kan. Maar er kunnen toepassingen zijn waar het nodig is om glas waterafstotend te maken. Het is bijvoorbeeld erg prettig als de voorruit van uw auto extra waterafstotend wordt gemaakt, omdat het zicht aanmerkelijk verbetert. Ook als het glas van uw woning met een waterafstotende coating is behandeld, kan dat als erg prettig worden ervaren. Het doorzicht is veel beter (en het glas hoeft minder vaak te worden gezeemd). De zijspiegel van uw auto is vaak waterafstotend, om een beter zicht te geven, en de brillenglazen van diverse merken worden als extra service en verkoopargument waterfstotend gemaakt. Er zijn legio voorbeelden aan te geven.

Neem contact op

Bel of mail ons voor advies. Wij informeren u graag!

Neem contact op

Hoe wordt nu glas waterafstotend gemaakt?

Alles begint met een coating. Glas is na het productieproces gewoon glas. Waterdruppels hebben een zekere hechting. Met een coating verhoog je de mate van waterafstotendheid. Natuurlijk is het van belang dat je een hoge mate van afstotendheid veroorzaakt, zonder dat het glas ondoorzichtig wordt of vlekken gaat vertonen. Ook is de tijdsduur dat een coating op het glas blijft, van groot belang. Tevens is de mate van belastbaarheid wezenlijk. Als een coating verdwijnt na een keer zemen, heb je niet veel aan de coating. Als de ruitenwissers van de auto de coating na een half uur al verwijderen, is het gebruik ervan nutteloos. Ook de mate van weerbaarheid tegen chemische stoffen is belangrijk.

Een coating moet ook aangebracht worden op een schone onderlaag. Een coating kan van zichzelf voldoet aan alle eerder genoemde weerstanden, maar als hij op een oude, verweerde en vettige glasplaat wordt aangebracht, zal het waterafstotende effect minimaal zijn.

Waar op te letten bij het waterafstotend maken van glas.

Er zijn vele soorten coating op de markt; coatings op basis van siliconen, anorganisch silicium, Nano-coatings, polymeer coatings, polyvinylalcohol, enzovoorts. Elke soort coating heeft zijn specifieke toepassing.

Daarom is het van belang u zelf goed af te  vragen waarvoor u het glas waterafstotend maakt. Is het een klein oppervlak, van bijvoorbeeld brillenglazen, die behandeld moeten worden om te voorkomen dat ze beslaan? Is het een groot oppervlak, dat nauwelijks mechanisch wordt belast? Dit heeft invloed op de soort coating die moet worden gekocht, of de soort behandeling die u laat uitvoeren. Er zijn specialistisch bedrijven die voor verschillende toepassingen werken. Ga niet over 1 nacht ijs, maar vraag u allereerst of: waarvoor?. Dan gaan zoeken naar een specialist. De kans is dan groot dat u krijgt wat u zoekt: waterafstotend glas.