**Van 21 tm 30 juni is ons kantoor vanwege vakantie niet bereikbaar.**

Soorten glas

Er zijn vele soorten glas. Er is floatglas, gekleurd glas, gehard glas, draadglas en nog veel meer.

De manier waarop glas wordt gemaakt en voor welke toepassing is heel verschillend. Uiteindelijk gaat het erom dat glas bestaat uit zand (siliciumoxide), soda (natriumoxide) en kalk (calciumoxide). Dit zijn de basis elementen. Daarnaast kunnen nog vele elementen worden toegevoegd om het glas bijvoorbeeld te kleuren (ijzer voor een groene kleur, kobalt voor een blauwe kleur en nikkel voor een bronzen kleur).

Glas is een algemeen bekend en veel voorkomend materiaal in onze samenleving. We gebruiken het overal en kunnen niet zonder. Het houdt de kou buiten en de warmte binnen, we lopen erover in constructieve toepassingen, we beveiligen ons huis ermee, we gebruiken het als brandwerend materiaal en nog veel meer. In de loop der eeuwen is het gebruik van glas en de verschillende toepassingen ervan alleen maar toegenomen.

Glasbestellen.nl geeft algemene informatie over de soorten glas die er bestaan. U wordt geïnformeerd over de manier waarop een bepaalde soort glas wordt gemaakt, wat de toepassingen ervan zijn en welke soort meer of minder geschikt is voor een bepaald gebruik. Omdat u goed wordt geïnformeerd, kunt u ook goede keuzes maken als u glas wilt toepassen. U bent beter voorbereid op de vragen die u heeft.

Hoe te zoeken?

U kunt telkens met het menu aan de linkerzijde zoeken in de soorten glas waar u informatie over nodig heeft. Per soort glas wordt toegelicht hoe het wordt gemaakt, waar het voor wordt gebruikt en waar u als consument op moet letten als u een bepaalde soort glas wil gaan toepassen.