**Van 21 tm 30 juni is ons kantoor vanwege vakantie niet bereikbaar.**

Melkglas

Melkglas is een prachtige en veelzijdige glas variant. Met dit glas heeft u de mogelijkheid om privacy en stijl in één te combineren. Melkglas herkent u door zijn troebele, ondoorzichtige uitstraling. Daarnaast biedt melkglas een subtiel design dat in veel interieurontwerpen past. In deze blog leggen we uit wat melkglas is, noemen we diverse toepassingen, bespreken we de voordelen en geven we tips voor het schoonmaken.

glazen deur met melkglas

Neem contact op

Bel of mail ons voor advies. Wij informeren u graag!

Neem contact op

Wat is melkglas?

Melkglas staat ook wel bekend als matglas of frosted glas. Dit is een soort glas dat is behandeld om het doorschijnend te maken, maar niet helemaal transparant. Dit wordt bereikt door het glas te etsen of te zandstralen. Dit resulteert in een oppervlak dat licht doorlaat, maar gedetailleerde beelden verbergt. Deze unieke eigenschap maakt melkglas een uitstekende keuze voor wanneer u privacy belangrijk vindt. Melkglas kan op maat worden gemaakt voor verschillende toepassingen, van een glazen deur tot een douchewand op maat. Hierdoor is het een veelzijdige optie voor elke plek bij u in huis.

Toepassingen van melkglas

Melkglas is een veelzijdige keuze die past in verschillende ruimtes van uw huis of kantoor. In de badkamer zorgt melkglas in een douchecabine op maat voor de perfecte balans tussen licht en privacy. Stelt u zich eens voor hoe een mat glazen douchewand uw badkamer een moderne, stijlvolle uitstraling geeft, terwijl u toch ongestoord kunt douchen. In kantoorruimtes is melkglas ideaal voor scheidingswanden of deuren. Het creëert afgescheiden werkplekken zonder het gevoel van ruimtelijkheid te verliezen. Stelt u zich een kantoor voor waar het licht vrijelijk door de ruimte stroomt, terwijl uw werkplek toch privé blijft. Heerlijk toch?

Ook in de keuken heeft melkglas veel te bieden. Een glazen achterwand van melkglas in de keuken combineert functionaliteit met esthetiek. Het is makkelijk schoon te houden en geeft uw keuken een frisse, moderne uitstraling.

Voordelen van melkglas

Melkglas is niet alleen praktisch en veelzijdig, maar het biedt ook voordelen die uw ruimte kunnen transformeren. Het creëert een zachte sfeer die bijdraagt aan een ontspannen omgeving. Vooral in ruimtes waar rust en kalmte belangrijk zijn is melkglas een uitstekende keuze. Dit maakt het een ideale optie voor ruimtes waar rust gewenst is, zoals studeerkamers of kantoren aan huis.

Melkglas biedt dus niet alleen privacy en licht, maar verbetert ook de algehele sfeer en uitstraling van de ruimte. Het is een slimme, stijlvolle keuze voor wanneer u op zoek bent naar een balans tussen functionaliteit en stijl.

Melkglas schoonmaken

Het onderhoud van melkglas is vrij eenvoudig, maar het vraagt wel om een goede aanpak. We raden aan om voor het reinigen een zachte doek of spons te gebruiken, samen met een mild reinigingsmiddel. Vermijd schurende middelen, omdat deze het oppervlak van het melkglas kunnen beschadigen of aantasten. Bij hardnekkige vlekken kunt u een oplossing van water en witte azijn gebruiken. Deze combinatie helpt om vlekken makkelijk te verwijderen zonder het glas te beschadigen. Belangrijk is om na het reinigen het melkglas goed droog te maken. Dit voorkomt watervlekken en zorgt ervoor dat het melkglas zijn mooie uitstraling behoudt. Regelmatig en zorgvuldig schoonmaken garandeert dat uw melkglas een langdurige helderheid en schoonheid behoudt.