Uitleg stappen spiegel met LED verlichting

Afmetingen LED spiegel

Voer de gewenste afmeting van uw spiegel in in centimeters. U kunt invoeren tot één getal achter de comma (bijvoorbeeld: 120,4).

De afmetingen zijn minimaal 40 cm en maximaal 250 cm.

Let op:
Houd bij het invoeren van de hoogte er rekening mee dat er minimaal ongeveer 4 cm ruimte vrij moet blijven aan de bovenkant om de spiegel te kunnen bevestigen. In de breedte zijn er geen restricties.

led spiegel breedte
led spiegel hoogte

Bevestigingsset LED spiegel

Aan de achterkant van de spiegel komen 2 bevestigingsplaten. Het "oog" van iedere bevestigingsplaat dient simpelweg over een schroef of haak in de muur te worden geschoven.

Los meegeleverd

Wanneer u kiest voor deze optie moet u de bevestigingsplaten zelf nog positioneren en aan de spiegel bevestigen. Een los geleverde bevestigingsset is gunstig wanneer u zelf exact de locatie van boorgaten in de muur wilt kunnen bepalen

Tip: Laat na het aanbrengen van de ophangplaten de spiegel 24 uur rusten voordat u hem ophangt, zodat de lijm volledig kan uitharden.

Voorgemonteerd - klaar om op te hangen

Wanneer u kiest voor de optie “standaard set (voorgemonteerd - klaar om op te hangen)” is de bevestigingsset al voor u vastgemaakt aan de spiegel en is deze klaar om op te hangen.

Let op: Houdt u er a.u.b. rekening mee dat pluggen en haken niet standaard worden meegeleverd, en dienen te worden afgestemd op het type ondergrond (hout, beton, gips etc.) voor een stevige bevestiging.

Lichtkleur LED spiegel

U kunt voor het soort licht en de wijze waarop u het licht kunt bedienen kiezen tussen verschillende opties. We lichten de opties hieronder toe:

1. Neutraal wit van ca. 4000K* 

* Zie afbeelding onderaan voor een voorbeeld.

2. Warm wit van ca. 3000K* 

* Zie afbeelding onderaan voor een voorbeeld.

3. Koud wit van ca. 6000K*

* Zie afbeelding onderaan voor een voorbeeld.

4. Warm- en koud wit met dubbele touch-sensor: 

Voor zowel het warme als het koude witte licht wordt een touch-sensor in de spiegel verwerkt. U kunt beide tegelijkertijd inschakelen zodat het licht meer lijkt op neutraal “daglicht”. Bij deze optie heeft u dus 3 verschillende lichtkleuren.

Welk soort licht heeft u nodig?

Neutraal wit licht is in veel gevallen een fijne lichtkleur en wordt veel gekozen. Warm wit brengt wat extra sfeer in de badkamer. Dit kan prettig zijn als u 's avonds extra ontspannen in bad wilt liggen. Koud wit licht is feller en kan worden gekozen als u het 's morgens bijvoorbeeld fijn vindt om bij extra licht wakker te worden.

Wilt u niet hoeven kiezen? Kies dan voor de optie Warm- en koud wit met dubbele touch-sensor. Hierbij heeft u zowel warm, als koud als neutraal wit.

Verschillende lichtkleuren van warm wit tot koud wit

Sensor / schakelaar LED spiegel

U kunt verschillende soorten schakelaars kiezen voor het aan- en uitzetten van de verlichting van uw spiegel. We lichten de opties hieronder toe.

LET OP: wilt u de verlichting van de spiegel direct aansluiten op een wandschakelaar? Dan hoeft u geen losse sensor/schakelaar toe te voegen en kunt u deze stap overslaan.

Tuimelschakelaar

Wanneer u kiest voor een tuimelschakelaar dan wordt deze onderaan aangebracht - zo veel mogelijk uit het zicht. De schakelaar wordt zo geplaatst dat hij het licht niet belemmerd.

Er zijn 2 verschillende modellen tuimelschakelaar. Welk model wordt toegepast hangt af van het gekozen model spiegel en de gekozen opties.

tuimelschakelaar led spiegel
tuimelschakelaar led spiegel knop

Touch-sensor

Kiest u voor deze optie dan wordt een subtiele touch-sensor (17 x 17 mm) op het oppervlak van de spiegel verwerkt. U hoeft deze sensor alleen maar aan te raken om de spiegel aan te zetten. De positie van de sensor kunt u zelf bepalen (linksonder / middenonder / rechtsonder). 

Uitleg touch-sensor:

  • AAN = ROOD
  • UIT = WIT
touch sensor led spiegel

Zij-afdichting

Wat is zij-afdichting?

Standaard worden de LED spiegels geleverd zonder extra zij-afdichting (dit is vaak de standaard bij LED spiegels). Wanneer u vanaf de zijkant naar de spiegel kijkt ziet u de LED strip. In veel gevallen is dit geen probleem. U kunt de stap ook open laten als dit bij u geen probleem is.

Door te kiezen voor zij-afdichting worden de individuele LED’s uit het zicht weggewerkt. 

De zij-afdichtingen zijn net zo diep als de standaard bekasting achter de spiegel, namelijk 30 mm. (/ 3 cm).

De keuzes voor de positie en de verschillende soorten afwerkingen worden hieronder beschreven:

Links en rechts

Bij deze optie worden de afdichtingen alleen aan de linker- en rechterkant bevestigd. De boven en onderkant blijven dus “open”.

Rondom

Kiest u voor zij-afdichting rondom dan worden alle 4 de kanten afgewerkt.

Let op: Houd er rekening mee dat wanneer u aluminium zij-afdichtingen kiest het indirecte licht naar de muur wordt tegengehouden

Aluminium

De aluminium zij-afdichtingen zijn verkrijgbaar in 3 finishes: 

  • Aluminium mat (afbeelding 1)
  • Aluminium met geborsteld RVS look (afbeelding 2)
  • Aluminium gepolijst / chroom look (afbeelding 3)

Men kiest aluminium vooral voor de uitstraling ervan, maar het is ook gunstig wanneer u indirecte verlichting op de muur wilt voorkomen.

Kunststof (lichtdoorlatend)

De zij-afdichtingen van lichtdoorlatend kunststof zijn ideaal geschikt wanneer u de indirecte verlichting op de muur juist wilt behouden, maar toch de individuele LED's uit het zicht wilt wegwerken.

Let op: Bij de modellen spiegels waarbij de gesatineerde oppervlakken aan de randen zitten springen de zij-afdichtingen wat in (zie figuur 5). Bij modellen waar dit niet het geval is worden de zij-afdichtingen gelijk gehouden met de rand van de spiegel (afbeelding 4).

zij afdichtingen led spiegel aluminium
zij afdichtingen led spiegel aluminium en kunststof

Let op: Houd er rekening mee dat niet bij ieder model spiegel alle soorten afwerking mogelijk zijn. De beschikbare opties voor het gekozen model worden getoond in de configurator. 

Digitale klok LED spiegel

De digitale klok (4,0 x 1,5 cm) heeft witte cijfers en is achter het glas gemonteerd. U kunt de klok eenvoudig instellen met een kleine knop aan de rand van de spiegel.

Let op: Als u de spiegel rechtstreeks op een wandschakelaar wilt aansluiten schakelt het display van de klok uit wanneer u de spiegel uitzet. Dankzij een geïntegreerde geheugenfunctie (op batterij) blijft de klok wel doorlopen op de achtergrond.

Wilt u dat de klok permanent zichtbaar is? Sluit de spiegel dan gewoon aan op constante stroom en kies voor een sensor / schakelaar voor de verlichting bij de stap “Sensor / Schakelaar”.

digitale klok led spiegel

Spiegelverwarming LED spiegel

Vindt u het ook zo onhandig wanneer na het douchen of badderen de spiegel in uw badkamer volledig is beslagen? Dan is een spiegelverwarming echt een uitkomst. 

De spiegelverwarming wordt aan de achterkant gemonteerd en zorgt er voor dat uw spiegel daar niet of nauwelijks beslaat*. 

Voor de spiegelverwarming is een extra schakelaar nodig, zodat u de verwarming naar wens aan en uit kunt zetten (zo verbruikt u ook minder stroom). U kunt hierbij kiezen tussen een tuimelschakelaar of touch-sensor.

De Touch-sensor licht als volgt op:

  • Spiegelverwarming AAN = ROOD
  • Spiegelverwarming UIT = WIT

* De verwarming bedekt nooit de gehele spiegel. Spiegelverwarmingen hebben standaard afmetingen. Er wordt altijd een zo groot mogelijk verwarming gekozen die past in het formaat spiegel en naast de gekozen opties.

spiegelverwarming led spiegel
spiegelverwarming touch sensor led spiegel

Stopcontacten LED spiegel

U heeft de keuze tussen chrome (foto rechtsonder) en mat zwarte (foto linksonder) stopcontacten. De positie ervan kunt u in de configurator aangeven (links- of rechtsonder).

stekkerdoor mat zwart led spiegel
stekkerdoos chroom led spiegel

Bluethooth speakers LED spiegel

Geniet voortaan van uw favoriete muziek in de badkamer door uw spiegel te laten uitvoeren met Bluetooth speakers. Muziek en radio speelt u draadloos af via uw telefoon, tablet of ander apparaat met Bluetooth verbinding. 

De speakers worden uit het zicht achterop de spiegel gemonteerd.  

WHD High-End Sound System

Voor optimale geluidskwaliteit worden in plaats van standaard speakers, zogenaamde Bass Shakers van het Duitse merk WHD verwerkt. Hiermee wordt het maximale aan geluidskwaliteit en vermogen uit de spiegel gehaald.

Make-up spiegel LED spiegel

Uw spiegel is uit te rusten met een make-up spiegel met 5x vergroting. Door het vergrotende effect wordt nauwkeurig opmaken een fluitje van een cent. 

De make-up spiegel is verkrijgbaar in een verlichte en niet-verlichte variant. Beide varianten kunt u los op het glas aanbrengen of laten integreren in de spiegel.

Op het glas

De make-up spiegel op het glas (standaard in de configurator) heeft een diameter van 15,2 cm en heeft een zilverkleurige rand. De spiegel wordt met een zelfklevende pad op de spiegel geplakt. De rand steekt ongeveer 15 mm uit, en is dus niet gelijk met het spiegeloppervlak. 

Let op: wanneer u kiest voor een niet verlichte make-up spiegel voor op het glas dan wordt deze los meegeleverd. U kunt de make-up spiegel vervolgens eenvoudig zelf positioneren en bevestigen d.m.v. de zelfklevende pad.

make up spiegel op het glas licht uit
make up spiegel op het glas licht aan

Geïntegreerd in de spiegel

Bij de geïntegreerde variant wordt de make-up spiegel daadwerkelijk in het glasoppervlak verzonken. De rand steekt minimaal uit en loopt nagenoeg gelijk met het spiegeloppervlak. We vragen u de exacte gewenste positie door te geven in de configurator. 

Verlichte make-up spiegels worden verlicht door een gesatineerde, lichtdoorlatende rand om de make-up spiegel. De positie van de verlichte make-up vragen wij u door te geven in de configurator.

Op onderstaande foto's is een geïntegreerde make-up spiegel te zien met verlichting - herkenbaar aan de gesatineerde, lichtdoorlatende rand - zowel in- als uitgeschakeld. Wanneer de make-up spiegels niet verlicht zijn, vervalt de gesatineerde omranding.

make up spiegel geintegreerd licht uit
make up spiegel geintegreerd licht aan

Aparte lichtschakelaar voor make-up spiegel

De verlichting van de make-up spiegel is meestal gekoppeld aan de verlichting van de spiegel zelf. Wilt u de make-up spiegel onafhankelijk aan of uit kunnen schakelen? Selecteer dan een tuimelschakelaar of touch-sensor in de configurator. 

Uitleg over het invoeren van de positie van make-up spiegels

Meet vanaf de rand van de ronde make-up spiegel tot de randen van de spiegel zelf. De afstand moet minimaal 150 mm zijn. De afstand ‘vanaf de zijkant’ is vanaf rechts of links gemeten, afhankelijk van of u rechts of links heeft geselecteerd in de stappen.