Uitleg stappen spiegel met LED verlichting

Afmetingen LED spiegel

Voer de gewenste afmeting van uw spiegel in in centimeters. U kunt invoeren tot één getal achter de comma (bijvoorbeeld: 120,4).

De afmetingen zijn minimaal 40 cm en maximaal 250 cm.

Let op:
Houd bij het invoeren van de hoogte er rekening mee dat er minimaal ongeveer 4 cm ruimte vrij moet blijven aan de bovenkant om de spiegel te kunnen bevestigen. In de breedte zijn er geen restricties.

led spiegel breedte
led spiegel hoogte

Bevestigingsset LED spiegel

Aan de achterkant van de spiegel komen 2 bevestigingsplaten (zie afbeelding onderaan). Het "oog" van iedere bevestigingsplaat dient simpelweg over een schroef of haak in de muur te worden geschoven.

Los meegeleverd

Wanneer u kiest voor deze optie moet u de bevestigingsplaten zelf nog positioneren en aan de spiegel bevestigen. Een los geleverde bevestigingsset is gunstig wanneer u zelf exact de locatie van boorgaten in de muur wilt kunnen bepalen

Tip: Laat na het aanbrengen van de ophangplaten de spiegel 24 uur rusten voordat u hem ophangt, zodat de lijm volledig kan uitharden.

Voorgemonteerd - klaar om op te hangen

Wanneer u kiest voor de optie “standaard set (voorgemonteerd - klaar om op te hangen)” is de bevestigingsset al voor u vastgemaakt aan de spiegel en is deze klaar om op te hangen.

Let op: Houdt u er a.u.b. rekening mee dat pluggen en haken niet worden meegeleverd. Het soort plug en de lengte van de L-haak moet u namelijk aanschaffen op basis van het type ondergrond (hout, beton, gips etc.), voor een stevige en veilige bevestiging.

spiegel achterkant

Lichtkleur LED spiegel

U kunt voor het soort licht en de wijze waarop u het licht kunt bedienen kiezen tussen verschillende opties. We lichten de opties hieronder toe:

1. Neutraal wit van ca. 4000K* 

* Zie afbeelding helemaal onderaan voor een voorbeeld.

2. Warm wit van ca. 3000K* 

* Zie afbeelding helemaal onderaan voor een voorbeeld.

3. Koud wit van ca. 6000K*

* Zie afbeelding helemaal onderaan voor een voorbeeld.

4. Warm- en koud wit met dubbele touch-sensor: 

Bij deze optie krijgt u standaard 2 touch-sensoren op de spiegel om de verlichting mee aan- en uit te zetten. U zet de ene aan voor koud wit licht en de ander voor warm wit licht. U kunt ze ook tegelijkertijd aanzetten en krijgt dan neutraal / "daglicht". Bij deze optie heeft u dus 3 verschillende lichtkleuren. U zet de verlichting uit door simpelweg beide touch-sensoren uit te zetten.

5. Multicolor (RGB) met afstandsbediening

Wilt u niet beperkt zijn tot wit licht? Kies dan voor deze Multicolor optie. Door middel van de meegeleverde afstandsbediening kunt u diverse individuele kleuren en kleurverloop programma's instellen. Ook kunt u via de afstandsbediening het licht dimmen.

6. Dimbaar 2700 - 6300K met afstandsbediening

Wilt u zowel de (witte) verlichting kunnen dimmen als de warmte van de verlichting kunnen instellen? Dan is dit voor u de juiste optie*. Door middel van de meegeleverde afstandsbediening kunt u moeiteloos schakelen tussen heel warm wit licht (2700K) en heel koud wit licht (6300K). Daarnaast kunt u vervolgens de helderheid van de verlichting instellen door de verlichting te dimmen.

*Wanneer u dezelfde functionaliteit wilt maar in plaats van een afstandsbediening een Gebaren-Sensor wilt, kies dan voor ‘Dimbaar 2700 - 6300K met Gebaren-Sensor’.

7. Dimbaar 2700 - 6300K met Gebaren-Sensor

Dimbaar 2700 - 6300K met Gebaren-Sensor
Wilt u zowel de (witte) verlichting kunnen dimmen als de warmte van de verlichting kunnen instellen? Dan is dit voor u de juiste optie*. Door middel van de Gebaren-Sensor kunt u schakelen tussen heel warm wit licht (2700K) en heel koud wit licht (6300K). Daarnaast kunt u vervolgens de helderheid van de verlichting instellen door de verlichting te dimmen.

*Wanneer u dezelfde functionaliteit wilt maar in plaats van een Gebaren-Sensor een afstandsbediening wilt, kies dan voor ‘Dimbaar 2700 - 6300K met afstandsbediening’.

Uitleg gebarenbediening:

- Zet de verlichting aan / uit middels een korte handbeweging voor de sensor.
- Houd uw hand voor de sensor om de helderheid te reguleren.
- De sensor knippert (modus wissel), waarna u de lichtkleur kunt instellen
- Houd uw hand voor de sensor om de lichtkleur in te stellen.
- De sensor knippert (modus wissel), waarna u de helderheid weer kunt reguleren.
- De sensor knippert en zet de instelling vast.

Welk soort licht heeft u nodig?

Neutraal wit licht is in veel gevallen een fijne lichtkleur en wordt veel gekozen. Warm wit brengt wat extra sfeer in de badkamer. Dit kan prettig zijn als u 's avonds extra ontspannen in bad wilt liggen. Koud wit licht is feller en kan worden gekozen als u het 's morgens bijvoorbeeld fijn vindt om bij extra licht wakker te worden.

Wilt u niet hoeven kiezen? Kies dan voor een van de 3 opties waarbij u meerdere kleuren in wit tint kunt instellen of de Multicolor (RGB) optie, waarbij u allerlei kleuren kunt instellen.

Verschillende lichtkleuren van warm wit tot koud wit

Sensor / schakelaar LED spiegel

U kunt verschillende soorten schakelaars kiezen voor het aan- en uitzetten van de verlichting van uw spiegel. De beschikbare opties voor het door u gekozen model spiegel vindt u in het drop down menu van deze stap.

We lichten alle opties hieronder toe.

Geen

Wilt u de verlichting van uw spiegel direct aansluiten op een wandschakelaar in uw badkamer? Dan slaat u deze stap over en laat hem op 'Geen' staan. Er wordt dan geen losse sensor / schakelaar verwerkt.

Tuimelschakelaar

Wanneer u kiest voor een tuimelschakelaar dan wordt deze onderaan aangebracht.

Er zijn 2 verschillende modellen tuimelschakelaars. Welk model wordt toegepast hangt af van het door u gekozen model spiegel en opties.

Bij spiegels met verlichting aan de onderkant wordt de zilveren tuimelschakelaar verwerkt (uit het zicht). Bij spiegels zonder verlichting aan de onderkant wordt de zwarte tuimelschakelaar verwerkt.

tuimelschakelaar led spiegel
tuimelschakelaar led spiegel knop

Touch-sensor

Kiest u voor deze optie dan wordt een subtiele touch-sensor (17 x 17 mm) op het oppervlak van de spiegel verwerkt. U hoeft deze sensor alleen maar aan te raken om de verlichting aan en uit te zetten.

Uitleg touch-sensor:

  • AAN = ROOD
  • UIT = WIT
touch sensor led spiegel

Gebaren-Sensor (dimbaar)

Middels de gebaren-sensor kunt u de verlichting aan- en uitzetten zonder de spiegel aan te raken. Wanneer u kiest voor deze sensor is de verlichting tevens dimbaar*

Uitleg gebaren-sensor:

  • Beweeg uw hand kort langs de sensor om de verlichting aan- en uit te zetten.
  • Houd uw hand voor de sensor om de helderheid van de verlichting in te stellen.

* deze sensor is alleen te kiezen in combinatie met een enkele lichtkleur 'Warm wit', 'Neutraal wit', óf 'Koud wit'.

Zij-afdichting (V1)

Wat is een zij-afdichting?

Standaard wordt uw spiegel geleverd zonder extra zij-afdichting. Wanneer u vanaf de zijkant achter de spiegel kijkt ziet u de LED strip lopen (zie afbeelding 1). Dit is geen probleem, zeker wanneer u amper vanaf de zijkant op de spiegel zult kijken.

U kunt er eventueel voor kiezen uw spiegel extra te laten afwerken met een lichtdoorlatende zij-afdichting van kunststof (zie afbeelding 2). Hierdoor blijft de verlichting behouden en is de LED strip uit het zicht weggewerkt. 

De zij-afdichting is net zo diep als de standaard bekisting achter de spiegel, namelijk 30 mm / 3 cm.

zonder zij-afdichting
Zij-afdichting kunststof (lichtdoorlatend)

Zij-afdichting links & rechts of rondom

Wanneer u een zij-afdichting kiest heeft u de optie deze alleen links en rechts of volledig rondom te laten verwerken.

Bij de optie ‘links en rechts’ blijven de onder- en bovenkant “open” en ziet u de LED strip. U kiest hiervoor wanneer u bijvoorbeeld niet of amper de onderkant van de spiegel ziet.

U kiest voor zij-afdichting ‘rondom’ wanneer de onderkant van de spiegel wel in beeld is en / of u liever een volledige afwerking wilt van de LED strip.

De afbeeldingen dienen als voorbeeld en ter indicatie. Het type spiegel, de positie en kleuren kunnen afwijken en zijn afhankelijk van uw individuele configuratie.

Digitale klok LED spiegel

De klok is een digitale klok met app-synchronisering met 24 uurs weergave en warmwitte cijfers. De tijd wordt ingesteld via Bluetooth met behulp van de ““MirrorDigitalUhr””-app, die kan worden gedownload in de Apple AppleStore en Google Play Store. De afmetingen van de klok zijn 4,0 x 1,5 cm (breedte x hoogte).

Als u wilt dat de weergave van de digitale klok permanent zichtbaar is - ongeacht de verlichting, zorg er dan voor dat de klok permanent van stroom wordt voorzien en de deze stroomtoevoer niet via bijvoorbeeld een aanwezige wandschakelaar wordt onderbroken. In dit geval zou het display uitgaan, maar de klok dankzij de geheugenfunctie wel op de achtergrond door lopen.

digitale-klok-led-spiegel

De afbeeldingen dienen als voorbeeld en ter indicatie. Houd er rekening mee dat de afbeeldingen alleen als richtlijn zijn bedoeld. Positie en kleuren kunnen afwijken van de afbeelding en zijn afhankelijk van de individuele configuratie.

Spiegelverwarming LED spiegel

Vindt u het ook zo onhandig wanneer na het douchen of badderen de spiegel in uw badkamer volledig is beslagen? Dan is een spiegelverwarming echt een uitkomst. 

De spiegelverwarming wordt aan de achterkant gemonteerd en zorgt er voor dat uw spiegel daar niet of nauwelijks beslaat*. 

Voor de spiegelverwarming is een extra schakelaar nodig, zodat u de verwarming naar wens aan en uit kunt zetten (zo verbruikt u ook minder stroom). U kunt hierbij kiezen tussen een tuimelschakelaar of touch-sensor.

De Touch-sensor licht als volgt op:

  • Spiegelverwarming AAN = ROOD
  • Spiegelverwarming UIT = WIT

* De verwarming bedekt nooit de gehele spiegel. Spiegelverwarmingen hebben standaard afmetingen. Er wordt altijd een zo groot mogelijk verwarming gekozen die past in het formaat spiegel en naast de gekozen opties.

spiegelverwarming led spiegel
spiegelverwarming touch sensor led spiegel

Stopcontacten LED spiegel

U heeft de keuze tussen chrome (foto rechtsonder) en mat zwarte (foto linksonder) stopcontacten. De positie ervan kunt u in de configurator aangeven (links- of rechtsonder).

De stopcontacten bevinden zich aan de voorkant van de spiegel - op het glas, zoals hieronder:

stekkerdoor mat zwart led spiegel
stekkerdoos chroom led spiegel

Bluethooth speakers LED spiegel

Geniet voortaan van uw favoriete muziek in de badkamer door uw spiegel te laten uitvoeren met Bluetooth speakers. Muziek en radio speelt u draadloos af via uw telefoon, tablet of ander apparaat met Bluetooth verbinding. 

De speakers worden uit het zicht achterop de spiegel gemonteerd.  

WHD High-End Sound System

Voor optimale geluidskwaliteit worden in plaats van standaard speakers, zogenaamde Bass Shakers van het Duitse merk WHD verwerkt. Hiermee wordt het maximale aan geluidskwaliteit en vermogen uit de spiegel gehaald.

Make-up spiegel LED spiegel

Uw spiegel is uit te rusten met een make-up spiegel met 5x vergroting. Door het vergrotende effect wordt nauwkeurig opmaken een fluitje van een cent. 

De make-up spiegel is verkrijgbaar in een verlichte en niet-verlichte variant. Beide varianten kunt u los op het glas aanbrengen of laten integreren in de spiegel.

Op het glas

De make-up spiegel op het glas (standaard in de configurator) heeft een diameter van 15,2 cm en heeft een zilverkleurige rand. De spiegel wordt met een zelfklevende pad op de spiegel geplakt. De rand steekt ongeveer 15 mm uit, en is dus niet gelijk met het spiegeloppervlak. 

Let op: wanneer u kiest voor een niet verlichte make-up spiegel voor op het glas dan wordt deze los meegeleverd. U kunt de make-up spiegel vervolgens eenvoudig zelf positioneren en bevestigen d.m.v. de zelfklevende pad.

make up spiegel op het glas licht uit
make up spiegel op het glas licht aan

Geïntegreerd in de spiegel

Bij de geïntegreerde variant wordt de make-up spiegel daadwerkelijk in het glasoppervlak verzonken. De rand steekt minimaal uit en loopt nagenoeg gelijk met het spiegeloppervlak. We vragen u de exacte gewenste positie door te geven in de configurator. 

Verlichte make-up spiegels worden verlicht door een gesatineerde, lichtdoorlatende rand om de make-up spiegel. De positie van de verlichte make-up vragen wij u door te geven in de configurator.

Op onderstaande foto's is een geïntegreerde make-up spiegel te zien met verlichting - herkenbaar aan de gesatineerde, lichtdoorlatende rand - zowel in- als uitgeschakeld. Wanneer de make-up spiegels niet verlicht zijn, vervalt de gesatineerde omranding.

make up spiegel geintegreerd licht uit
make up spiegel geintegreerd licht aan

Aparte lichtschakelaar voor make-up spiegel

De verlichting van de make-up spiegel is meestal gekoppeld aan de verlichting van de spiegel zelf. Wilt u de make-up spiegel onafhankelijk aan of uit kunnen schakelen? Selecteer dan een tuimelschakelaar of touch-sensor in de configurator. 

Uitleg over het invoeren van de positie van make-up spiegels

Meet vanaf de rand van de ronde make-up spiegel tot de randen van de spiegel zelf. De afstand moet minimaal 150 mm zijn. De afstand ‘vanaf de zijkant’ is vanaf rechts of links gemeten, afhankelijk van of u rechts of links heeft geselecteerd in de stappen.