Soorten glas voor binnendeuren

Bij het kiezen van glas voor uw binnendeuren is het belangrijk om goed te overwegen waar en hoe de deur gebruikt gaat worden. Voor een glazen schuifdeur wilt u misschien een ander soort glas dan voor een gewone binnendeur. Er bestaan namelijk diverse soorten glas, elk met unieke eigenschappen. Ontdek bij Glasbestellen.nl wat het beste bij u past!

Blank glas

Een veelgebruikte en betaalbare mogelijkheid voor uw binnendeur is blank glas. Dit glas is volledig transparant en laat daardoor veel licht in de betreffende ruimte. Blank glas creëert een open en ruimtelijke sfeer. Doordat blank glas geen tinting of coating heeft, is het daarnaast gemakkelijk schoon te houden. Blank glas wordt vaak gebruikt in binnendeuren tussen twee ruimtes waar privacy minder belangrijk is. Denk bijvoorbeeld aan deuren tussen de woonkamer en keuken of tussen de hal en speelkamer. Met blank glas zorgt u voor een fijne, licht sfeer in huis.

Mat- en satijn glas

Voor meer visuele privacy zijn mat- en satijn glas een uitstekende keuze glas voor binnendeuren. Mat- en satijn glas hebben een melkwitte, licht ondoorzichtige afwerking. Deze glassoorten hebben een granulaire structuur die doet denken aan rijstpapier. Soms wordt dit soort glas ook melkglas genoemd.

Doordat deze soorten glas licht naar binnen laten zonder dat u er volledig doorheen kunt kijken, creëert u een gevoel van privacy terwijl de ruimte niet te donker wordt. U kunt dus alles doen wat u wil in die kamer, zonder dat de rest van het huishouden alles kan zien. Hooguit zien zij de lichte contouren van het meubilair en van uzelf. Zowel mat- als satijn glas zorgen voor een open, heldere sfeer met behoud van privacy. 

Veiligheidsglas

Voor deuren waarbij veiligheid extra belangrijk is, zoals deuren grenzend aan een kinderkamer, is veiligheidsglas de beste keuze. Veiligheidsglas wordt op verschillende manieren gemaakt. Een manier is dat meerdere lagen glas op elkaar worden geplakt met een stevige folie ertussen. Dit heet gelaagd glas. Als het breekt blijven de stukjes glas aan de folie plakken. De andere methode is het glas verhitten en dan heel snel weer laten afkoelen wat gehard glas wordt genoemd. Het glas wordt zo als het ware gehard. Wanneer gehard glas breekt, breekt het in kleine, onscherpe stukjes. Zo hoeft u zich geen zorgen te maken dat er scherpe glasscherven door het huis liggen. Ideaal voor een deur naar een speelkamer. Al onze binnendeuren worden gemaakt van gehard glas voor uw veiligheid.

Figuurglas

Figuurglas is een mooie, creatieve manier om van uw binnendeur een echte eyecatcher te maken. In figuurglas kunnen ornamenten, texturen of kleuren worden aangebracht. Veel voorkomende voorbeelden zijn gekleurd glas en fotoprints die direct op het glas geprint worden. Genoeg keuze om een bijzonder element te introduceren in uw huis. Wij kunnen uw keuken bijvoorbeeld een extra accent geven door een gekleurde glazen achterwand te plaatsen of door een keuken achterwand te plaatsen met fotoprint. Een echte eye catcher!

Isolatieglas

Wilt u ruimtes beter isoleren, dan is isolatieglas een uitstekende keuze voor uw binnendeuren. Isolatieglas bestaat uit twee of drie glasbladen met daartussen een isolerende lucht- of gasvulling. Deze opbouw zorgt ervoor dat warmte minder makkelijk ontsnapt uit een verwarmde ruimte. Isolatieglas reduceert warmteverlies waardoor u bespaart op stookkosten. Isolatieglas wordt vaak gebruikt in binnendeuren die toegang bieden tot onverwarmde ruimtes, zoals een garage of zolder. Let op! Er bestaan geen volglazen deuren gemaakt van isolatieglas, alleen speciale ruiten die in bijvoorbeeld een houten deur kunnen worden geplaatst. Hiervoor kunt u terecht bij een specialist in isolatieglas. 

Twijfelt u nog welk soort glas bij uw binnendeuren past? Bij Glasbestellen.nl hebben wij een ruime keuze aan glas. Wij geven u graag advies over wat het beste bij u past!

Neem contact op

Bel of mail ons voor advies. Wij informeren u graag!

Neem contact op