Wat is blank glas?

Blank glas is populair omdat het zorgt voor een lichte en open sfeer. Hierdoor oogt een ruimte modern en ruim. Vandaar dat blank glas veel gebruikt wordt in moderne architectuur. Bij Glasbestellen.nl vertellen wij u graag meer over blank glas en of het iets voor u is.

Voor- en nadelen van blank glas

Het grootste voordeel van blank glas is de optische helderheid en openheid die het creëert in een ruimte. Doordat blank glas kleurloos is kan licht er ongefilterd doorheen schijnen. De meeste ramen zijn daarom ook van blank glas gemaakt. 

Wanneer u overweegt om blank glas te introduceren in uw huis, kunt u ervoor zorgen dat ruimtes zoals vides ook veel natuurlijk licht kunnen krijgen. Daarnaast past blank glas in een strak, modern interieur zonder dat het kil aanvoelt. Natuurlijk licht zorgt eenmaal voor warmte in huis. 

Helaas heeft blank glas ook een nadeel waar u rekening mee moet houden. Zo zijn vingerafdrukken en vuil veel beter zichtbaar op blank glas dan op getint glas. Als u van schoonmaken houdt is dit geen probleem. 

Blank glas opnemen in je huis

Blank glas is een mooie oplossing om meer natuurlijk licht in uw huis op te nemen. Er zijn verschillende manieren waarop u blank glas in uw interieur kan introduceren. Wij lichten enkele populaire toepassingen toe zodat u kan zien wat het beste bij u past.

Glazen deuren

Glazen deuren zijn een veelgebruikte manier om blank glas in huis te integreren. Glazen deuren zorgen ervoor dat u van de ene naar de andere kamer kunt kijken. Ze geven diepte aan de ruimtes. U kunt kiezen voor glazen deuren met houten of stalen randen. Zo kunt u voor verschillende uitstralingen een passende deur plaatsen.

Glazen balustrades

Ook glazen balustrades en trapleuningen zijn populair. Ze geven een moderne en minimalistische uitstraling aan bijvoorbeeld een trap of vide. Hiervoor wordt gehard of gelaagd glas gebruikt uit veiligheidsoverwegingen. Zo kan natuurlijk licht bij plekken komen die normaal in schaduw gehuld zouden blijven.

Blank glas in de badkamer

Een glazen douchewand of badombouw van blank glas ziet er luxe uit in de badkamer. Blank glas in de badkamer zorgt voor een ruimtelijk gevoel. Combineer het glas met verschillende toebehoren zodat het past bij uw visie. Ook kunt u ervoor kiezen om een specialist in te schakelen die uw glas waterafstotend kan maken.

Past blank glas in mijn interieur?

Of blank glas past in uw interieur is dus vooral een kwestie van de juiste toepassing kiezen op basis van stijl, functionaliteit en veiligheid. Laat je hierin adviseren door één van onze experts en haal het beste uit dit prachtige materiaal. Al 25 jaar is Glasbestellen.nl dé glas specialist voor advies op maat en levering van alle soorten glas. Wij denken graag met u mee en helpen u bij het vinden van glas dat echt bij u past!

Neem contact op

Bel of mail ons voor advies. Wij informeren u graag!

Neem contact op