Wat is satijn glas?

Wilt u glas kopen voor bijvoorbeeld uw deuren of uw douche? Overweeg dan eens om satijn glas te kopen. Bij ons kunt u terecht voor verschillende toepassingen van dit type glas waarbij wij u zullen helpen bij het maken van de beste keuze.

Dit type glas heeft een gematteerd effect dat ontstaat doordat het glas met speciaal zuur wordt behandeld of door de oppervlakte te zandstralen. Dit gebeurt meestal slechts aan één kant. Als het glas aan twee kanten wordt geëtst, zullen de kosten oplopen.
Hoewel het niet mogelijk is om door het glas heen te kijken, komt er even veel licht door als bij doorzichtig floatglas. Wel ziet u de contouren van objecten die recht achter het glas staan. Hoe verder weg iets staat, hoe minder goed de contouren te zien zijn.

Is er een verschil tussen matglas en satijn glas?

Satijn glas en matglas worden door elkaar gebruikt omdat er geen verschillen zijn tussen deze twee soorten glas: het zijn synoniemen. Andere namen zijn nog ‘acid glas’, ‘ets glas’, ‘gezandstraald glas’ of ‘melkglas’. Al deze benamingen geven aan dat een glas gematteerd is en u er niet doorheen kunt kijken. 

Varianten van satijn glas

Wij bieden verschillende varianten van satijn glas. U kunt kiezen tussen diverse dikten en toepassingen. Ook is er voor elke bestemming een ander soort glas geschikt. Kies bijvoorbeeld voor satijn glas in de keuken omdat het goed te onderhouden is en een moderne uitstraling heeft.
Wanneer u satijn glas in deuren en voor uw balustrades wilt gebruiken, wordt het glas gehard. Zo bent u er zeker van dat het veilig en mooi is in uw huis.

Toepassingen satijn glas

Doordat u niet door satijn glas heen kunt kijken is het goed te gebruiken in verschillende situaties, van douchedeur tot kantoordeur. Met satijn glas kunt u genieten van privacy zonder dat het licht volledig geblokkeerd wordt. Uw woning blijft ruim ogen en u kunt gerust douchen of werken wat bijdraagt aan een ontspannen sfeer in huis.

In de keuken kan satijn glas ook een waardevolle toevoeging bieden. Met een satijn glazen achterwand die u makkelijk schoon kunt houden, brengt u meer leven in uw keuken. Bovendien is dit glas ook erg populair als glazen tafelblad. Het glas is erg stijlvol en past in elk interieur. Mede dankzij het doorgelaten licht, zal het lijken alsof de tafel minder plek in beslag neemt en oogt de kamer ruimtelijker. Een bijkomend voordeel is dat er niet zo snel krassen in het glas ontstaan.

Satijn glas is doorvalveilig omdat wij bij Glasbestellen.nl gehard glas leveren voor uw veiligheid. Hierdoor kunt u in alle situaties gebruik maken van satijn glas, van balustrade tot op een vide of balkon. Het is tevens mogelijk om satijn beloopbaar glas te installeren. Een van de lagen wordt in satijn glas uitgevoerd waardoor er licht blijft stromen door uw huis heen maar niemand kan er doorheen kijken. Zo kunt u met een gerust hart over het glas lopen.

Mocht u geïnteresseerd zijn in dit type glas, neem dan contact met ons op of kom vrijblijvend bij ons langs voor advies. Wij staan altijd klaar om u te helpen.

Neem contact op

Bel of mail ons voor advies. Wij informeren u graag!

Neem contact op