Spiegels schoonmaken met 5 tips

Streeploos schoongemaakte spiegel

Spiegels laten ons er op ons best uitzien, reflecteren licht en maken ruimtes groter. Maar een vlekkerige spiegel? Dat kan de uitstraling van elke kamer bederven. Hoe krijgt u uw badkamer spiegel met verlichting weer glanzend schoon? In deze blog geven we vijf tips en heeft u in een mum van tijd een streeploze spiegel.

Spiegel streeploos schoonmaken met deze tips

Een schone spiegel kan een ruimte transformeren. Maar hoe bereikt u die streeploze glans zonder eindeloos te poetsen en te wrijven? De sleutel ligt in de juiste technieken en schoonmaakmiddelen. Met deze vijf praktische tips zorgt u ervoor dat uw spiegels stralen als nooit tevoren. Met onze eenvoudige, maar effectieve methoden helpen we uw spiegels vrij te houden van strepen en vlekken.

Tip 1. Gebruik azijn en water

Het geheim van een stralende spiegel kan zo simpel zijn als uw keukenkastje. Meng gelijke delen witte azijn met water in een spuitfles voor een effectief schoonmaakmiddel. Azijn werkt uitstekend tegen vlekken en vet, zonder strepen achter te laten. Spuit het mengsel op de spiegel en veeg het weg met een schone doek. Zorg ervoor dat u de hoekjes niet vergeet voor een gelijkmatige reiniging.

Tip 2. Kies voor microvezeldoeken

Microvezeldoeken zijn het beste product in de schoonmaakwereld. Ze zijn zacht, absorberend en laten geen residu achter. Gebruik deze doeken om vlekken en strepen moeiteloos te verwijderen. Begin van boven naar beneden en beweeg in een zigzagpatroon voor het beste resultaat. Deze doeken zijn ideaal voor elke spiegel, maar ook voor een glazen schuifdeur of een glazen balustrade.

Tip 3. Zet in op preventie

Preventie is net zo belangrijk als schoonmaken. Houd spuitbussen en haarlak uit de buurt van uw spiegels. Deze producten kunnen een dunne film achterlaten die moeilijk te verwijderen is. Overweeg ook om een luchtontvochtiger in vochtige ruimtes te plaatsen om condensatie te verminderen. Dit draagt bij aan minder vlekken.

Tip 4. Gebruik kranten voor extra glans

Krantenpapier is een oud huismiddeltje voor het polijsten van spiegels. Na het reinigen met uw gebruikelijke methode, wrijft u de spiegel droog met een stuk krant. De inkt van de krant laat een subtiele glans achter zonder strepen. 

Tip 5. Maak schoonmaakmiddel zelf

Door uw eigen schoonmaakmiddel te maken, heeft u volledige controle over de ingrediënten. Meng 1/4 kopje azijn, 1/4 kopje alcohol, een eetlepel maïszetmeel en 2 kopjes water. Schud het goed en gebruik het als een spray. Deze mix werkt uitstekend voor het verwijderen van vettige vingerafdrukken en tandpasta spetters. Het maïszetmeel helpt bij het voorkomen van strepen, waardoor uw spiegels langer schoon blijven.

Zo houd je de spiegel schoon

Het schoonhouden van een spiegel hoeft niet lastig te zijn. Een regelmatige schoonmaakbeurt met de juiste producten en technieken kan het verschil maken. Denk aan die prachtige spiegel in uw badkamer. Een schone, heldere spiegel verbetert niet alleen uw zicht, maar versterkt ook de algehele uitstraling van de ruimte.

Neem contact op

Bel of mail ons voor advies. Wij informeren u graag!

Neem contact op