Minimale hoogte glazen balustrade

Een glazen balustrade is ideaal als u meer ruimte wilt creëren in huis omdat die uw zicht niet belemmert. Wij bieden diverse soorten balustrades aan, die voldoen aan de eisen die u heeft gesteld.

Een glazen balustrade past in ieder huis en is geschikt als afscheiding langs een vide of half open verdieping. Bovendien kunt u een glazen balustrade als trapleuning gebruiken. Bij ons kunt u terecht voor een glazen balustrade die past in uw huis en volledig aansluit op uw wensen. Een glazen balustrade moet echter wel aan verschillende voorschriften voldoen om de veiligheid te garanderen.

Wat is de minimale hoogte van een glazen balustrade?

Volgens artikel 2.18 van het Bouwbesluit, moet een balustrade vanaf de grond gemeten minimaal 1 meter hoog zijn. Bij een vloer die hoger dan 13 meter ligt, bijvoorbeeld op de 4e of 5e verdieping, moet de balustrade minimaal 1,20 meter hoog zijn. Bij bestaande huizen, is een hoogte van minimaal 90 centimeter ook toegestaan als de vloer minimaal 1,5 meter hoger ligt dan de vloer beneden.

Is er ook een maximumhoogte voor een glazen balustrade?

Er is geen vastgestelde hoogte voor de balustrade. De hoogte die u kiest, is afhankelijk van de ruimte waarin de balustrade geplaatst moet worden. Bovendien is het van belang of u de balustrade binnenshuis of op een balkon plaatst. Het voornaamste uitgangspunt is dat zowel uzelf als anderen er geen last van hebben. Als maximale breedte wordt 1300 mm aangeraden, met een maximumgewicht van 55 kg.

Veiligheidsvoorschriften glazen balustrades

Bij bestaande huizen geldt dat het verplicht is om een balustrade te plaatsen als de vloer 1,5 meter of hoger boven de vloer op de benedenverdieping ligt. Bij nieuwbouwhuizen moet dit al als de vloer 1 meter of hoger boven de vloer beneden ligt.

De belangrijkste regel is dat glazen balustrades voor huishoudelijk gebruik een weerstand van 0,74 kN/m moeten hebben voor elke meter van de balustrade. De vullingen van gelaagd of gehard glas moeten bovendien minimaal 10 mm dik zijn.

Het is belangrijk om doorbuiging te voorkomen door een zware belasting. Het glas moet dus erg taai zijn. Hiervoor kunt u bij ons terecht.

Welke regels gelden voor een glazen trapleuning?

Glazen balustrades kunnen niet alleen worden gebruikt als afscherming van een hoger oppervlakte, ze kunnen ook dienen als trapleuning. Op deze manier is uw trapleuning erg stijlvol en zorgt het voor een ruimtelijke uitstraling. Een balustrade aan een trap wordt ook vaak ‘balusterleuning’ genoemd en wordt altijd geplaatst aan de kant waar geen muur is, op of aan de zijkant van de treden.

Bij bestaande huizen is een balusterleuning verplicht bij trappen die hoger zijn dan 1,5 meter. De balustrade moet minimaal 60 centimeter zijn. Meet vanaf de vloer kant van het trede.

Bij nieuwbouwwoningen moet een balustrade worden geplaatst als de trap minimaal 1 meter is. De minimale hoogte van de balusterleuning moet 85 centimeter bedragen. Bij ons kunt u terecht voor een glazen balustrade op maat, voor welke doeleinden u deze ook gebruikt. Wij bieden u passend advies; de klant staat bij ons altijd op één. Bovendien begeleiden wij u graag door het gehele verkoopproces. U zult er zeker van zijn dat u een uitstekend eindproduct zult ontvangen.

Neem contact op

Bel of mail ons voor advies. Wij informeren u graag!

Neem contact op