**Van 21 tm 30 juni is ons kantoor vanwege vakantie niet bereikbaar.**

Glas schoonmaken

Glas wat perfect is schoongemaakt

Glanzend, helder glas kan een ruimte transformeren, licht reflecteren en een gevoel van openheid creëren. Of het nu gaat om de sprankelende glazen achterwand van uw keuken, uw stijlvolle glazen schuifdeur, of uw prachtige spiegels in uw badkamer, schoon glas maakt altijd de beste indruk. Maar hoe zorgt u ervoor dat uw glas er altijd op zijn best uitziet? In deze blog geven wij u de fijne kneepjes van het glas schoonmaken, zodat het er altijd als nieuw uitziet.

Hoe maakt u glas streeploos schoon?

Glas schittert het mooist als het kraakhelder is. Maar hoe bereikt u dat zonder strepen? De truc ligt in de eenvoud en aandacht voor detail. Begin met een zachte spons en een oplossing van warm water gemengd met een milde, niet-agressieve zeep. Deze combinatie is zacht genoeg om het glas niet te beschadigen, maar effectief genoeg om vuil en vlekken te verwijderen.

Bij het schoonmaken is het belangrijk om zachtjes over het glas te wrijven in een cirkelvormige beweging. Dit helpt om vingerafdrukken en vlekken effectief te verwijderen zonder het oppervlak te schuren. Een belangrijke tip is om niet te veel druk uit te oefenen; laat de zeepoplossing het zware werk doen.

Na het wassen is het drogen net zo belangrijk. Gebruik een schone, pluisvrije doek om het glas droog te maken. Dit voorkomt dat er vezels of stofdeeltjes achterblijven op het oppervlak. Voor een extra glans en om waterstrepen te voorkomen, kunt u een beetje azijn aan uw spoelwater toevoegen. De azijn werkt als een natuurlijk ontsmettingsmiddel en laat het glas glanzen zonder de strepen die vaak achterblijven van hard water.

Douchedeuren ontkalken

Kalkaanslag op uw douchewanden en -deuren kan een doorn in het oog zijn. Maar geen zorgen, er is een eenvoudige oplossing. Meng gelijke delen water en witte azijn. Spuit dit op de kalkaanslag en laat het enkele minuten intrekken. Neem vervolgens een zachte doek en veeg de oplossing weg. Uw douchecabine op maat zal er weer als nieuw uitzien. Deze techniek werkt ook uitstekend voor andere kalkgevoelige oppervlakken zoals uw glazen balustrade of glazen deur.

Glas ontvetten

Vingerafdrukken en vetvlekken zijn onvermijdelijk, vooral op plaatsen zoals glazen deuren. Een effectieve manier om vet te verwijderen is door een mengsel van water en afwasmiddel te gebruiken. Wrijf de vlekken zachtjes weg met een spons of doek. Spoel daarna af met helder water en droog met een zachte doek. Deze methode is ideaal voor het onderhouden van die veelgebruikte oppervlakken in uw huis.

Krassen voorkomen tijdens het schoonmaken

Krassen op glas zijn niet alleen lelijk, maar kunnen ook het oppervlak aantasten. Daarom is het belangrijk om tijdens het schoonmaken voorzichtig te werk te gaan. Naast het gebruik van een zachte doek of spons wilt u schurende schoonmaakmiddelen eigenlijk volledig vermijden. Deze kunnen microscopische beschadigingen veroorzaken die na verloop van tijd zichtbaar worden. Deze glazen oppervlakken behandelt u met een zachte aanpak met hulp van een microvezeldoek. Dit reinigt effectief zonder krassen achter te laten. Vergeet ook niet om sieraden, zoals ringen of armbanden, af te doen voordat u met het schoonmaken begint. Hiermee voorkomt u krassen die veroorzaakt worden door harde metalen. Met deze tips houdt u uw glazen oppervlakken niet alleen schoon, maar ook langdurig mooi en vrij van beschadigingen.

Neem contact op

Bel of mail ons voor advies. Wij informeren u graag!

Neem contact op