Dichtheid van glas

Bent u op zoek naar een glazen douchedeur, keukenachterwand of glazen balustrade? U kunt bij ons terecht voor advies wat betreft uw glazen producten.

Als u een glazen product wilt kopen, is het belangrijk om goed te onderzoeken welke toepassing van glas het beste bij uw interieur past. Zo wilt u misschien een deur van satijn glas in uw werkkamer of een achterwand met een foto in uw keuken. Wij kunnen u hierover adviseren.

Bovendien is het altijd goed om de eigenschappen van het glas te weten, waaronder de dichtheid. De dichtheid van glas is 2500 gram per millimeter dikte, per vierkante meter glas (2,5 kg/mm/m2).

Waarom dichtheid van glas meten?

De dichtheid geeft aan hoeveel massa aanwezig is in een bepaald volume en hoe de massa van verschillende stoffen van elkaar verschilt. Alle stoffen hebben een uniek gewicht. Zo is een kubieke centimeter goud zwaarder dan een kubieke centimeter aluminium. Een hoge dichtheid geeft aan dat er veel massa in een beperkte hoeveelheid ruimte aanwezig is. Voor het berekenen van de dichtheid van een stof, wordt de massa door het volume gedeeld.

Waarom is het belangrijk om dichtheid en gewicht van glas te weten?

Glas wordt op verschillende manieren toegepast. Het kan bijvoorbeeld dienen als douchewand, douchedeur of glazen balustrade. Om er zeker van te zijn dat het glas goed gedragen kan worden door de materialen waar het op leunt, is het belangrijk om te weten hoeveel het glas weegt. Aangezien de glasplaten vaak erg groot zijn en het wegen ervan lastig is, is het eenvoudiger om het gewicht per vierkante meter te berekenen. Op deze manier kunnen we op een betrouwbare en nauwkeurige manier het precieze gewicht vaststellen, voordat we het glas gaan installeren.

Dichtheid van beloopbaar glas

Beloopbaar glas weegt 2500 kg per vierkante meter, per millimeter dikte. Een beloopbare glasplaat van 1000×1000 mm en een dikte van 33 mm weegt dus zo’n 83 kg. Beloopbaar glas heeft dus een relatief zwaar gewicht. Wij zorgen er echter altijd voor dat we het glas op een verantwoordelijke manier plaatsen, op een oppervlakte dat sterk genoeg is om het glas vast te houden.

Advies over glas op maat

Bij ons kunt u altijd terecht voor glas op maat, voor elke toepassing. Of u nu een glazen douchedeur of glazen schuifdeuren wilt. U kunt al uw producten online bestellen. Dankzij onze configurator kunt u het glas op maat zelf samenstellen. Wij zorgen er vervolgens voor dat het glas in de juiste verhoudingen wordt geleverd.

Heeft u vragen bij het samenstellen of bestellen van het glas? Neem dan gerust contact met ons op. Ook kunt u het aangeven als u graag wilt dat wij het glas bij u komen plaatsen.

Bij ons staat de klant altijd centraal. Wij helpen u graag, vanaf het eerste contact tot aan het plaatsen of leveren van uw bestelling. We zullen ons best doen om u zo goed mogelijk te adviseren en te begeleiden gedurende het verkoopproces. Zo weet u zeker dat u de goede keuze heeft gemaakt.

Neem contact op

Bel of mail ons voor advies. Wij informeren u graag!

Neem contact op